Tekninen tuki - 020 730 3711 / klo 8-16 | Myynti - 020 730 3713 myynti@documtec.fi

Documtecin tietoturvahallintamalli auttaa yrityksiä vastaamaan NIS2-direktiivin vaatimuksiin

10.9.2024

NIS2-direktiivi

Mitä sinun on tiedettävä ja kuinka valmistautua?

Lokakuussa 2024 voimaan astuva NIS2-direktiivi asettaa uusia vaatimuksia tietoturvan hallintaan paitsi suurille kriittisillä toimialoilla toimiville yrityksille, kuten energia-, terveydenhuolto- ja pankkisektoreilla, myös pienemmille yrityksille, jotka ovat osa näiden toimialojen palveluketjua. Direktiivi laajentaa aikaisemman NIS-direktiivin soveltamisalaa ja tiukentaa vaatimuksia, jotta yhteiskunnan kriittisten toimintojen kyberturvallisuus vahvistuu ja liiketoiminnan jatkuvuus voidaan varmistaa myös kyberuhkien kasvaessa. Tietoturva ei ole enää vain tekninen kysymys, vaan siitä on tullut keskeinen osa liiketoimintaa ja johdon vastuualuetta.

Documtecin kattava tietoturvahallintamalli tarjoaa yrityksille, sekä suurille että pienille, työkalut ja prosessit, joilla varmistetaan, että kaikki NIS2-direktiivin vaatimukset täyttyvät. Tässä artikkelissa käsittelemme keskeisiä valmistautumistoimia ja sitä, miten Documtec auttaa yrityksiä ottamaan käyttöön tarvittavat tietoturvakäytännöt, prosessit ja raportointityökalut.

Yritysten valmistautuminen NIS2-direktiivin noudattamiseen

NIS2-direktiivi edellyttää yrityksiltä strategista otetta tietoturvan kehittämiseen ja ylläpitoon. Tietoturva ei voi olla pelkästään IT-osaston vastuulla, vaan sen on oltava osa yrityksen johtamista. Johto on vastuussa siitä, että tarvittavat prosessit ja käytännöt otetaan käyttöön direktiivin vaatimusten täyttämiseksi.

  • Tietoturvakäytännöt ja -prosessit: Tietoturvan tulee olla ajantasainen ja kattava, sisältäen riskienhallinnan ja säännölliset auditoinnit NIS2-vaatimusten mukaisesti.
  • Raportointiprosessit: Yrityksen on kehitettävä tehokkaat prosessit, joilla merkittävät tietoturvapoikkeamat voidaan raportoida nopeasti ja tarkasti.
  • Henkilöstön koulutus: Koko henkilöstön on saatava säännöllistä tietoturvakoulutusta, jotta he osaavat toimia poikkeamatilanteissa.
  • Johtamisen sitoutuminen: Johdon on oltava aktiivisesti mukana tietoturvan valvonnassa ja riskienhallinnassa.

Dokumtecin ratkaisut NIS2-direktiivin vaatimusten täyttämiseksi

Documtec tarjoaa kattavan tietoturvahallintamallin palvelupaketin, joka vastaa täydellisesti NIS2-direktiivin vaatimuksiin. Palvelumme keskittyvät seuraaviin osa-alueisiin:

Vakiotoimitus
  • Toimitamme yritykselle tietoturvan perusratkaisut, jotka mukautetaan yrityksen erityistarpeisiin. Tämä sisältää ympäristön kattavan auditoinnin sekä tarvittavat työkalut ja prosessit, joiden avulla yritys täyttää NIS2-direktiivin vaatimukset.
Asiakaskohtainen sisällöntuotanto
  • Mukautamme tietoturvamallin yrityksen toimintaan ja riskeihin sopivaksi luomalla yksilölliset riskienhallintakäytännöt ja kehittämällä tarvittavan dokumentaation yhteistyössä asiakkaan kanssa, esimerkiksi työpajojen avulla. Lisäksi suoritamme
  • Tarjoamme kuukausittaisen tietoturvan ylläpidon, joka sisältää säännölliset tarkastukset, poikkeamien seurannan sekä dokumentaation päivittämisen. Näin varmistamme, että yrityksen tietoturva pysyy ajan tasalla ja NIS2-direktiivin mukaisena pitkällä aikavälillä.
  • Tarjoamme myös jatkokehityspalveluja, kuten auditointeja, lisäkoulutusta, sekä lisädokumentaation ja suunnitelmien laatimista asiakkaan tarpeiden mukaan. Tämä takaa yrityksen tietoturvan jatkuvan kehityksen ja parantamisen myös projektin päätyttyä.

Ota yhteyttä ja varmista, että yrityksesi täyttää NIS2-vaatimukset

Documtecin tietoturvahallintamalli tarjoaa kattavat ratkaisut, joilla yrityksesi voi varmistaa tietoturvan korkean tason ja täyttää kaikki NIS2-direktiivin vaatimukset. Älä jätä tietoturvaa sattuman varaan – ota meihin yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä juuri sinun yrityksellesi sopiva tietoturvaratkaisu.