Tekninen tuki - 020 730 3711 / klo 8-16 | Myynti - 020 730 3713 myynti@documtec.fi

Documtec Oy:n kasvun vuosi ja uusia askelia

21.10.2024

Kulunut vuosi on ollut meille Documtecilla merkittävä monin tavoin. Perustaessani yrityksen vuonna 2006 aloitimme yhden hengen voimin ja toimimme pitkään tiiviinä, 10 hengen asiantuntijatiiminä. Tänään voimme ylpeänä todeta, että olemme kasvaneet tästä viimeisen vuoden kuluessa kaksinkertaiseksi digitalisaation asiantuntijataloksi. Samalla asiantuntijuutemme on syventynyt merkittävästi, sillä nopeasti kehittyvä toimiala ja muuttuva maailma vaativat jatkuvasti uudenlaista osaamista. Kasvumme varmistaa, että pystymme vastaamaan näihin tarpeisiin. Myös asiakaskuntamme on lähes tuplaantunut, ja olemme tehneet merkittäviä avauksia uusilla teollisuuden aloilla.

Yrityskauppojen ja strategisten ratkaisujen myötä olemme vakiinnuttaneet vahvan jalansijan uusissa asiakaskohderyhmissä. Erityisen merkittävä virstanpylväs oli viime vuonna toteutettu liiketoimintakauppa, jossa hankimme modernin tietojärjestelmä PlantSysin. Tämä järjestelmä on vahvistanut asemaamme ja avannut meille täysin uusia mahdollisuuksia. PlantSys tuo asiakkaillemme älykkäitä ratkaisuja, jotka tehostavat toimintoja ja parantavat näkyvyyttä teollisuuden eri prosesseissa. Tämä avasi meille myös täysin uuden markkinan, ja se on ollut keskeinen osa strategiaamme asiakasarvon lisäämiseksi ja liiketoiminnan laajentamiseksi.

Kuluneen vuoden aikana olemme panostaneet vahvasti johtamis- ja laatujärjestelmiemme kehittämiseen sekä uusien toimialojen avaamiseen. Olemme samalla pitkäjänteisesti rakentaneet ja toteuttaneet kasvusuunnitelmaa, jonka laadimme vuoden vaihteessa ja joka ulottuu vuoteen 2029. Suunnitelma ohjaa meitä systemaattisesti vahvistamaan asemaamme markkinoilla ja kehittämään uusia kasvumahdollisuuksia sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Kuten alkuvuodesta ilmoitimme, olemme sitoutuneet vahvistamaan asemaamme ja kiihdyttämään kasvuamme, ja näemme jo nyt tämän työn hedelmiä.

Omalla kohdallani on nyt aika siirtyä uuteen vaiheeseen. Olen toiminut toimitusjohtajana yhtiössä lähes sen perustamisesta lähtien. Nyt on kuitenkin oikea hetki auttaa yritystä toisesta näkökulmasta – minut on nimitetty Documtecin hallituksen puheenjohtajaksi. Luovutan operatiivisen vastuun eteenpäin, mutta jatkan aktiivista rooliani varmistamassa, että Documtec kasvaa ja kehittyy oikeaan suuntaan myös jatkossa.

Olemme yhdessä operatiivisen tiimin kanssa luoneet vankan perustan kasvulle ja asiakasarvon lisäämiselle. Yhdessä voimme katsoa tulevaisuuteen luottavaisin mielin ja jatkaa toimintamme laajentamista, innovatiivisten ratkaisujen kehittämistä ja asiakkaidemme menestyksen tukemista.

Hyvät asiakkaat, nyt on loistava hetki katsoa yhdessä eteenpäin ja keskittyä siihen, miten voimme entistä paremmin ennakoida teidän tulevaisuuden tarpeitanne. Yhteistyössä löydämme ratkaisut, jotka tukevat liiketoimintanne kehitystä ja menestystä.

Jarkko Vepsäläinen
Hallituksen puheenjohtaja
Documtec Oy